Nieuws

Smartphones worden buigzaam

Binnen vijf jaar is je smartphone flinterdun en bedien je hem door het scherm te buigen. Een prototype is nu al beschikbaar.

Drie Canadese wetenschappers van het Human Media Lab aan de Queen’s University in Kingston (Ontario) hebben een flexibele smartphone gemaakt met de naam Paperphone. Zoals de naam doet vermoeden is deze mobiele telefoon gemaakt van elektronisch papier.

[related_article id=”161563″]

Armcomputer
De Paperphone kan alles wat een gewone smartphone ook kan: bellen, sms’en en muziek afspelen. Daarbij is de gsm flinterdun en past hij zich aan de vorm van de broekzak aan. Een variant op de PaperPhone, de Snaplet, dient als zakcomputer en kan dankzij het buigzame scherm om de arm gedragen worden.

"De computer werkt zoals een interactief blad papier", legt uitvinder Roel Vertegaal uit. "Je gebruikt het door het toestel te buigen of door erop te schrijven met een pen."

Volgens Vertegaal luidt de Paperphone een nieuw tijdperk in. "Binnen vijf jaar gaat elk elektronisch toestel er zo uitzien. Het papierloze bureau zou binnenkort wel eens werkelijkheid kunnen worden."

E-ink
Het beeldscherm heeft een diagonaal van 9,5 centimeter en maakt gebruik van de e-inktechnologie die je ook in digitale boekenlezers terugvindt. Dergelijke schermen verbruiken aanzienlijk minder energie, maar ze kunnen nu nog niet goed kleur of video weergeven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business