Nieuws

PlayStation Network pas op 31 mei terug

Het PlayStation Network moet op 31 mei weer volledig operationeel zijn. De deadline van vorige week werd gemist.

Sony-woordvoerder Shigenori Yoshida vertelt aan nieuwsdienst Bloomberg dat het PlayStation Network vandaag niet meer online komt. Een exacte datum kan hij niet geven, maar de interne deadline om de onlinespellendienst op 31 mei volledig operationeel te hebben, blijft volgens hem behouden. Hetzelfde geldt voor het streamingplatform Qriocity.

PSN al bijna maand down
De Japanse spellenboer haalde het netwerk op 20 april uit de lucht, toen men ontdekte dat hackers de gegevens van 77 miljoen accounts hadden ontvreemd. Sony kan nog steeds niet uitsluiten dat bij de inbraak ook kredietkaartgegevens van gebruikers zijn gestolen.

Op 1 mei verklaarde topman Kazuo Hirai dat de multiplayerfunctie van PSN binnen een week weer beschikbaar zou zijn. Maar enkele dagen na die aankondiging kwam Sony met het nieuws dat de servers van zijn MMORPG-dienst Sony Online Entertainment ook gekraakt waren. Daarbij lekten de gegevens van bijna 25 miljoen accounts.

Nieuwe deadline
De deadline om PSN, of delen ervan, weer online te krijgen werd gemist omdat Sony naar eigen zeggen de nieuwe beveiliging uitvoeriger wil testen. Een nieuwe streefdatum werd toen niet meegedeeld. Maar volgens de Japanse woordvoerder is dat dus 31 mei.

Sony maakte eerder al bekend dat het de Amerikaanse PSN- en Qriocitygebruikers een jaar lang zal verzekeren tegen identiteits- en kredietkaartfraude ten gevolge van de gegevensdiefstal. Voor Europese spelers zou een gelijkaardige deal in de maak zijn.

Gratis games voor Europa
De 32 miljoen PSN-leden uit de Europazone (waar Sony gemakshalve ook Australië en Nieuw-Zeeland bij telt), krijgen als goedmakertje van Sony ook twee PS3-games. Dat staat te lezen op de Europese PlayStationblog.

PS3-gebruikers mogen twee games kiezen uit een lijstje van vijf, terwijl PSP-bezitters twee van vier titels mogen kiezen. Om welke spellen het gaat, maakt Sony binnenkort bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business