Nieuws

Vernieuwd Android Honeycomb komt naar smartphones

?Google lanceert een update van zijn tabletbesturingssysteem Honeycomb. De tabletfeatures komen eind dit jaar ook naar Androidtelefoons.

Android 3.1 biedt tabletgebruikers een verbeterde gebruikersinterface, voegt een huurdienst voor films toe en geeft Honeycombtablets ondersteuning voor toetsenborden, muizen en spelcontrollers via USB en bluetooth. Bezitters van een Motorola Xoom kunnen er meteen mee aan de slag.

Xbox 360- en PS3-controllers
Muizen mogen een scrolwieltje hebben, maar de rechtermuisknop zal niet werken. Bij de ondersteunde spelcontrollers vind je onder meer die van de Xbox 360 en PlayStation 3. Die moet je met een USB-kabeltje aan je tablet hangen, via bluetooth werken ze niet.

[related_article id=”158901″]

Als je een accessoire aansluit via USB op een tablet met Android 3.1 kan je er een app aan vastkoppelen. Die wordt dan automatisch geopend zodra je de gekoppelde muis of controller aansluit. Een camera aansluiten om foto’s over te zetten is ook mogelijk.

Honeycomb voor smartphones en Google TV
Een volledig overzicht van de nieuwigheden en verbeteringen aan Android Honeycomb vind je op de Androidwebsite voor ontwikkelaars. Honeycomb 3.1 komt trouwens ook naar Google TV-apparaten, samen met ondersteuning voor de Android Market.

Wie geen Androidtablet bezit maar toch wil genieten van al dat lekkers moet nog even wachten. Google brengt in het vierde kwartaal van dit jaar zo veel mogelijk tabletfeatures naar smartphones met de update Android Ice Cream Sandwich. Welk nummer die versie krijgt (2.4?) is nog niet bekend.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business