Google in beroep tegen privacywaakhond Nederland

Google tekent bezwaar aan tegen maatregelen van het College Bescherming Persoonsgegevens, de Nederlandse privacycommissie. Ook al zei de internetgigant eerder te willen meewerken.

Het bedrijf gaat volgens Webwereld in beroep tegen de beslissingen die het CBP nam nadat bekend werd dat Google gevoelige burgergegevens had verzameld voor zijn onlinedienst Street View. Google betuigde publiekelijk zijn spijt over het voorval en beloofde de gegevens te verwijderen. Maar in de praktijk blijft het zich verzetten.

Google moet 3,6 miljoen in Nederland verzamelde SSID’s van draadloze routers vernietigen. Ook moeten Nederlanders hun MAC-adres (uniek routeradres) kunnen laten weghalen bij Google. Maar daar gaat de zoekgigant dus niet mee akkoord. Evenmin weigert het, op voorstel van het CBP, een publieke campagne te voeren over het onderwerp

[related_article id=”158578″]

Tegenover Webwereld bevestigt Google zijn bezwaren, maar het wil niet zeggen waarom het nu protesteert.

Spijt betuigd, meer niet
Bij het fotograferen voor Google Street View heeft de zoekgigant, naar eigen zeggen per ongeluk, veel meer gegevens verzameld dan wettelijk toegestaan. Zo werden er onder meer e-mailadressen en andere persoonlijke gegevens opgeslagen.

Google was er snel bij om zich te verontschuldigen. “Zoals we eerder hebben aangegeven, spijt het ons enorm dat wij onopzettelijk inhoudelijke communicatiegegevens van niet-beveiligde wifinetwerken hebben verzameld”, zei een woordvoerder van het bedrijf recent nog tegen ZDNet. “Zodra wij beseften dat dit het geval was, hebben wij onze Street View-auto’s aan de kant gezet.”

In werkelijkheid blijkt dus vooral dat Google spijt heeft, maar daarom nog niet wil meewerken voor de overtredingen die het begaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business