Nieuws

Asus combineert tablet met toetsenbord

Naast de Eee Pad Transformer, die we al hebben getest, heeft Asus nog meer Android-tablets in de pijplijn. Een van de interessantere is de Eee Pad Slider.

Deze 10,1 inchtablet bevat een vast toetsenbord dat zich van onderuit laat uitklappen. Hoe het systeem werkt, zie je in onderstaand filmpje.

[related_article id=”152275″]

De Slider die wij te zien kregen is nog een prototype met daarop Android versie 2.2. Het is echter de bedoeling dat de Slider Android 3.0 zal krijgen. Asus geeft ook aan dat een update naar Android 3.1 zeker mogelijk is met zijn recent gelanceerde Eee Pads.

Gebruikers krijgen automatisch een melding op hun toestel, en kunnen vervolgens met behoud van apps en instellingen upgraden naar de nieuwste Androidversie.

Slider met Windows
Opmerkelijk is dat Asus plannen heeft om eind dit jaar een Eee Pad Slider met Windows als besturingssysteem uit te brengen. Om welke Windowsversie het precies gaat is niet duidelijk, maar wellicht zal het Windows 7 zijn en nog niet Windows 8. De Slider krijgt dan ook meteen een andere processor: de Tegra2 van Nvidia wijkt voor een Intel Atom-processor.

In tegenstelling tot de Eee Pad Transformer beschikt de Eee Pad Slider niet over een toetsenbord met ingebouwd touchpad. Dat lijkt ons echter een vereiste om er Windows vlot op te kunnen gebruiken. Afwachten dus hoe Asus dit zal aanpakken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business