Nieuws

Review: LEGO: Pirates of the Caribbean

Over de hele lijn is LEGO: Pirates of the Caribbean een vermakelijk gebeuren voor de jongere - maar niet al te jonge - speler.

Bekende, leuke formule

De formule is ondertussen bekend: herkenbare figuren worden met een behoorlijke dosis zelfrelativerende humor in kleurrijke LEGO-versies door een uit hetzelfde materiaal opgebouwde spelwereld gestuurd. Onderweg wordt er wat familievriendelijk geknokt, moet heel wat van het decor eraan geloven en worden er met de brokstukken weer nieuwe voorwerpen gebouwd. Die heb je nodig om door de omgevingspuzzels te raken, waarna je even verderop weer een nieuwe mix van denk- en doewerk te wachten staat. De game telt twintig verschillende levels, vijf per film, waar de verhaallijntjes zich met de bekende ontspannen nonchalance door laten inspireren.
Er staat 7+ als leeftijdsaanduiding op de verpakking, maar dan zal papa of mama junior moeten bijstaan. Heel vervelend is dat niet, want er zitten behoorlijk wat geslaagde parodiërende verwijzingen naar de originele films en personages in. Bovendien laat deze game zich best met twee spelers samen spelen. Zo is de betere van de twee niet beperkt tot verbale hints, maar wordt elke overwinning een gedeelde prestatie. Een iets uitgebreidere in-game tutorial maakt de initiële leercurve wat aan de steile kant.

[related_article id=”160734″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business