Nieuws

Color Warlock 1.1.0.210

W [download_file] ie zich wel eens aan grafisch design waagt, weet hoe belangrijk een goed kleurenpalet kan zijn. Color Warlock laat je zonder veel moeite je eigen kleurpaletten samenstellen.

Het programma bevat namelijk een ingebouwde Chart Builder, waarmee je op verschillende manieren alle gewenste kleuren aan je eigen kleurenpalet (colorchart) kunt toevoegen. Zo kan je uit een lijst met tientallen kleurennamen putten, zoals AliceBlue, AntiqueWhite en Bisque. Of je vult zelf de RGB of HTML Hex-waarde van de beoogde kleur in.
Verder kan je ook kleuren krijgen door drie schuifknoppen te hanteren, die elk een andere RGB-waarde voorstellen. Het tabblad Blend dan weer stelt je in staat een begin- en eindkleur vast te leggen, waarna het programma een aantal tussenkleuren zal berekenen.
Ten slotte is er ook nog het tabblad Eyedropper, waarmee je via een kleurenpipet een welbepaalde kleur op je scherm kunt aanduiden. Jammer genoeg blijkt het programma op onze test-pc hierop meermaals te crashen. De kleuren in zo’n palet laten zich bovendien op allerlei mogelijke manieren hersorteren, bijvoorbeeld Hue Descending of Saturation Ascending.
Code van de kleuren
Er zijn dus verschillende manieren waarop je een of meer kleurenpaletten samenstelt. Die paletten kan je uiteraard opslaan – weliswaar in een gesloten formaat – en ook uitwisselen met andere gebruikers van Color Warlock.
Vanuit het programma is het ook zeer eenvoudig de code van specifieke kleuren (uit een van je paletten) naar het Windows-klembord te kopiëren, zodat je ze bijvoorbeeld meteen in een webdesigntool kunt gebruiken. Je kiest daarbij zelf het ‘formaat’ waarin die kleurcode in het klembord terechtkomt, bijvoorbeeld als RGB (116, 128, 49) of als #8CA778.
De tool vereist wel de installatie van .NET Framework 2.0 of hoger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business