De 10 leukste valse Twitteraccounts

Twitter telt een pak beroemdheden, maar daarnaast zijn er een hoop satirische accounts in omloop. We sommen onze tien favorieten op.

 

Sinds de opkomst van de microblogdienst leren we vooral dat politici maar 140 tekens nodig hebben voor schaamteloze zelfpromotie. Gelukig zijn er ook gebruikers die het medium iets genuanceerder bekijken. Het moelijkste van een satirisch account lijkt vooral het volhouden. Zo vonden we helaas verschillende accounts die intussen in slaap zijn gevallen.

Onze selectie beweert niet de beste of invloedrijkste satirische accounts te verzamelen. Wel zochten we naar grappige twitteraars die het vandaag nog steeds volhouden en bijgevolg je continue informatiestroom wat opfleuren.

@CDenVGlobalPR
Zoals de naam al aangeeft het fictieve communicatiebureau van de Vlaamse christendemocraten. Droog reagerend op de politieke gebeurtenissen met een vleugje sarcasme.

@Queen_UK
Hier vinden we de Britse koningin Elisabeth terug, of wat er voor moet doorgaan. Ook hier krijgen we een satirische kijk op de wereld door de ogen van het meest gekende staatshoofd ter wereld.

@NSCommunicatie
De Nederlandse Spoorwegen hebben er op Twitter een gratis woordvoerder bij. Die beperkt zich bovendien niet enkel tot de spoorwegen. “In samenwerking met KPN gaan wij voortaan niet alleen bijhouden waarheen u reist, maar ook wat u daar gaat doen.” Verwijzend naar de Deep Packet Inspection die KPN toepaste op zijn internetverkeer. Ook van de Belgische Spoorwegen circuleren overigens verschillende accounts, al gaat het hier vooral om (onofficiële) informatieve meldingen.

@___DSK___
Als u in de media komt met een seksschandaal, dan is het maar een kwestie van uren voor de eerste twittermoppen volgen. Dominique Strauss-Kahn is daar geen uitzondering op. Het account viel ons vooral op na de volgende Foursquare-melding: “I just ousted Bernard Madoff as the mayor of NYPD Police headquarters.”

@Jesus_M_Christ
In tijden van kerkelijke misbruikschandalen verliest God elke dag een paar fans. Gelukkig kan zijn zoon op Twitter bijna zo’n 250.000 volgelingen bekoren.

@HRHPrincessKate
Het nieuwste lid van de Britse koninklijke familie wordt ook op Twitter vertegenwoordigd, waar ze inpikt op de laatste roddels en situaties in haar nieuwe familiekring.

@PimpBillClinton
De voormalige president van de VS vult tegenwoordig zijn dagen met Twitter, en laat zijn testosterongehalte de vrije loop.

@_NicolasSarkozy
Ook Franse staatshoofden duiken op als fictief twitterpersonage, zelfs samen met @_Carla_Bruni. Deze twee worden, net zoals die van Straus-Kahn overigens, beheerd door @Kaboul_fr

@MrsStephenFry
De zogezegde vrouw van acteur, schrijver en genie Stephen Fry geeft commentaar op de dingen des levens, en haar man. Fry zelf is overigens te vinden op @Stephenfry.

@ChuckNorriz
Op Twitter kent Texasranger Chuck Norris een tweede leven met absurde uitspraken die vlotjes de grenzen van het werkelijke overschrijden. Of zoals hij het enkele dagen terug nog zei: #ChuckNorriz did in fact, build Rome in a day.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business