Nieuws

Adobe op kop in lekken-hitparade

Adobe heeft de leiding genomen in een ranglijst van softwaremakers die de meeste veiligheidslekken veroorzaken op een pc.

De hitparade is opgesteld door Kaspersky Labs, op basis van gegevens die zijn beveiligingssoftware verzameld heeft. De gegevens komen uit zo’n 213 landen wereldwijd. Kaspersky heeft geteld hoe vaak een lek voorkomt en heeft een top tien opgesteld.

De meest voorkomende kwetsbaarheid zit in Adobe Reader en wordt door Kaspersky bestempeld als een extreem ernstige bedreiging. Veertig procent van alle computers heeft dit lek. Op plaatsen twee en drie staan lekken in Flash Player, een ander product van Adobe.

[related_article id=”158256″]

Microsoft van de troon
De top vijf wordt vervolledigd door Oracle met twee gapende gaten in de Sun Java JDK. Op zes staat Apple met Quicktime, Winamp staat op zeven en Microsoft Office OneNote op acht.

Plaatsen negen en tien zijn voor Adobe met Shockwave en Acrobat Reader. En daarmee stoot Adobe zijn sectorgenoot Microsoft van de troon als bedrijf met de meeste vermeldingen.

Kaspersky wijst er in zijn rapport nog eens op dat alle lekken in de ranglijst ernstig zijn en hackers toegang kunnen geven tot je computer.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business