iPhone werkt niet op 4 jaar oude Mac

iTunes 10 werkt niet op Mac-computers ouder dan vier jaar. Daardoor krijgen sommige gebruikers hun nieuwe iPhone of iPod niet aan de praat.

Het is Rupert Jones, journalist bij The Guardian, die er op pijnlijke wijze achterkwam dat zijn vier jaar oude Mac te oud is voor zijn nieuwe iPhone 4 en de iPod Shuffle van zijn dochter. Voor de telefoon, alsook voor de laatste iPod Shuffle, Nano en Touch, is iTunes 10 nodig. Maar dat programma is sinds versie 10 niet langer compatibel met de Macs van vier jaar geleden.

Het probleem zit bij het besturingssysteem OS X. iTunes 10 heeft volgens de systeemvereisten OS X 10.5 nodig. Iemand wiens Mac dus dateert van vóór oktober 2007 (releasedatum OS X 10.5, Leopard), maar nooit updatesoftware heeft gekocht, kan de muzieksoftware niet installeren en bijgevolg een nieuwe iPhone of iPod niet aan de praat krijgen.

[related_article id=”158256″]

Wel voor pc’s
Maar wat Jones extra frustreert is dat dit niet opgaat voor pc’s. iTunes 10 is namelijk compatibel met Windows XP. De software draait dus wel op een pc van tien jaar geleden, maar niet op een Mac van vier jaar terug.

Het probleem wordt herhaaldelijk aangekaart op Apple-fora. Van Apple zelf kreeg Jones te horen dat hij alleen met een betaalde software-upgrade verder kan. Al vindt hij dat zelf geen oplossing. “Met de prijzen die Apple aanrekent voor computers, slik ik het ‘wegwerp’-argument niet.” Verwijzend naar de suggestie dat een computer na een paar jaren wordt vervangen of een upgrade van hard- en/of software krijgt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business