Gehackt PSN kost Sony vermogen

Sony schat dat de hack van het PlayStation Network in totaal 171 miljoen dollar zal kosten. Dat bedrag kan oplopen als er rechtszaken worden aangespannen.

De elektronicagigant maakt die schatting voor zijn investeerders. In dat bedrag zit onder meer de prijs van een systeem om identiteitsdiefstal te voorkomen en de promotiecampagne naar klanten toe. Die mogen gratis games kiezen ter compensatie van de 23 dagen durende storing van het gamenetwerk.

Ondanks dat de gegevens van meer dan tientallen miljoen klanten zijn gestolen, waarbij in veel gevallen ook kredietkaartgegevens zijn ontvreemd, zijn er volgens Sony geen gevallen van identiteitsdiefstal gerapporteerd. “Tot nu toe hebben we geen bevestigde meldingen van identiteitsdiefstal bij klanten, noch is er bevestiging over misbruik van kredietkaarten door de cyberaanval”, zegt Sony volgens The Register tegen investeerders.

Mochten er wel nog diefstallen gebeuren, of wanneer klanten of andere betrokken partijen Sony zouden aanklagen, dan kan het bedrag nog oplopen.

Het PlayStation Network, waarop gamers online tegen elkaar kunnen spelen, ging op 20 april offline na een hackaanval. Daarbij werden gegevens van 77 miljoen klanten gestolen. Pas 23 dagen later was het netwerk weer operationeel, al blijven bepaalde zaken zoals de PlayStation Store voorlopig gesloten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business