Nieuws

Telecomreus schrapt kwart van zijn banen

De Spaanse telecomreus Telefonica wil de komende vijf jaar 8.500 banen schrappen. Oftewel 25 procent van zijn personeelsbestand in eigen land.

Telefonica is qua beurswaarde het op één na grootste telecombedrijf in Europa. Het bedrijf kondigde in april aan dat er de komende drie jaar 6.500 jobs zouden sneuvelen.Telefonica heeft met de bonden nu een verlenging van het plan met twee jaar onderhandeld. Wel is het aantal jobs dat verloren gaat verhoogd tot 8.500. Het zou hierbij alleen gaan om vrijwillig vertrek.

10,17 miljard euro winst
De aankondiging van Telefonica zorgde eerder voor grote verontwaardiging bij de Spaanse vakbonden. Dat komt doordat Telefonica in 2010 recordresultaten neerzette, met een nettowinst die met 30,8 procent toenam tot 10,17 miljard euro.

Ook de Spaanse minister van Economie reageert verbaasd, nu Spanje kampt met een werkloosheidsgraad van meer dan 21 procent.

KPN
De Nederlandse Telecomgroep KPN kondigde vorige maand aan 5.000 banen te schrappen in het thuisland. KPN doet het wel veel minder goed dan Telefonica.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business