HTC opent bootloaders

Smartphones van HTC zijn binnenkort makkelijker aan te passen. Het bedrijf gaat de bootloaders van de toestellen openstellen.

Met een open bootloader is het veel makkelijker om een nieuw (of ander) besturingssysteem te installeren. Veel telefoonfanaten willen immers graag andere roms (een aangepaste versie van een mobiel besturingssysteem) gebruiken. De Taiwanese telefoonfabrikant verandert zijn beleid op vraag van klanten.

Directeur Peter Chou deelde het nieuws op Facebook: ‎"Er is veel vraag van onze klanten naar toegang tot open bootloaders op onze toestellen. HTC heeft geluisterd: vandaag bevestigen we dat bootloaders op de toestellen niet langer zijn versleuteld. Dank voor jullie passie, steun en geduld.” Zowel op de Engelse als Nederlandse Facebookpagina van HTC wordt het nieuws enthousiast onthaald.

[related_article id=”152275″]

Hoe de openstelling precies zal gebeuren is nog niet bekend. Nieuwe smartphones en tablets zullen waarschijnlijk standaard zonder versleutelde bootloader worden verkocht. Of er voor bestaande toestellen een unlocktool of een andere oplossing komt is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business