Skype-update installeert crapware

Bij de recente update van Skype installeert de telefoondienst ongevraagd software van gamefabrikant EasyBits. Volgens Skype gaat het om een vergissing.

Wie de laatste update van Skype voor Windows installeert, merkt dat het programma toegang vraagt tot software van EasyBits. Die fabrikant maakt spelletjes, onder meer voor Skype. Het programma wordt automatisch en ongevraagd mee geïnstalleerd bij de laatste update van Skype.

Dat zorgt voor verwarring en ontevredenheid onder gebruikers. Op het gebruikersforum van Skype wordt dan ook druk gespeculeerd over malware en de recente overname door Microsoft. Al heeft die nog niet plaatsgevonden, want de Amerikaanse overheid moet deze nog goedkeuren.

Foutje
In een mededeling brengt de voipdienst meer duidelijkheid. Het gaat volgens het bedrijf om een update voor Skype Extra’s die was bedoeld voor EasyBits, dat al enkele jaren software voor Skype Extra’s aanlevert. Maar het ging deze keer fout.

“De laatste update van EasyBits bevatte per vergissing elementen van hun organizer voor desktopgames, maar deze installeert en verwijdert niet correct. De update is daarom geblokkeerd, en we werken eraan om het probleem te corrigeren”, aldus Skype in een mededeling.

Skype zegt dat het samenwerkt met EasyBits om te voorkomen dat dergelijke fouten niet meer voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business