Asus toont dunne minilaptop voor 200 dollar

Asus pakt op de Taiwanese beurs Computex uit met de Eee PC X101. Een dunne, lichte en vooral goedkope minilaptop.

Het toestel weegt 950 gram en is 17,6 millimeter dik. Daarmee is het iets lichter en 0,6 millimeter dikker dan de MacBook Air.

Binnenin zit een Intel Atom N435-processor die besturingssysteem Meego draait. Naast de gewone Eee PC X101 is er ook de X101H, met als enige verschil een hybride harde schijf en de keuze tussen Windows 7 en Meego.

[related_article id=”152275″]

Asus toont dunne minilaptop voor 200 dollar.

Meego is het besturingssysteem van Nokia en Intel. Het werd begin 2010 voorgesteld als samensmelting van Moblin en Maemo. Sindsdien zijn er wel enkele tablets verschenen, maar op de (mini)laptopmarkt moet het OS nog terrein veroveren.

Asus toont dunne Eee PC X101 voor 200 dollar

Volgens Engadget krijgt de X101 een startprijs van tweehonderd dollar. Dat is een bijzonder lage prijs, zelfs voor een minilaptop. Een lanceerdatum wordt niet genoemd.

Realistisch?
Wel moeten we enigzins sceptisch blijven over de lage prijs. Vier jaar geleden toonde Asus op diezelfde Computexbeurs zijn eerste Eee PC voor diezelfde tweehonderd dollar.

Maar toen dat toestel in Europa op de markt kwam, was de prijs, ondanks gunstige wisselkoersen, al opgetrokken tot driehonderd euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business