Nieuws

RadioSure Free 2.2.1022

M [download_file] isschien herinner je je nog de tijd waarmee je met een cassetterecorder aan de slag ging om radio op te nemen: een behoorlijk frustrerende activiteit. RadioSure maakt het je alvast een héél stuk makkelijker.

Zodra je de tool hebt geïnstalleerd, verschijnt een indrukwekkende lijst met onlineradiostations. We hebben het niet nageteld, maar het moeten er bijna negentienduizend zijn. Dat lijkt ons niet onmogelijk, want we tellen er voor Nederland circa 670.
Een station beluisteren is niet moeilijker dan het aan te klikken in die lijst. Gelukkig is er ook een zoekfunctie ingebouwd en laten kolommen als Title, Country, Genre en Language zich met een muisklik alfabetisch rangschikken. Nogal wat stations blijken tijdens onze tests echter niet beschikbaar.
Opnemen
De muziek van een station opnemen is zo mogelijk nog makkelijker: de record-knop indrukken volstaat. Nogmaals indrukken en de opname stopt. Waar de opnames precies terechtkomen, bepaal je zelf via het Options-menu (Recording), evenals de bitrate waarmee de mp3 moet worden vastgelegd. Standaard is dat ‘auto’ – dezelfde bitrate als die waarmee het station uitzendt – maar de grenswaarden zijn in elk geval 32 en 256 kbps. Handig is nog dat je het geluid kunt uitzetten met Mute, terwijl de opnames toch blijven doorgaan.
In principe kan RadioSure de opnames per track automatisch opsplitsen en krijgen de mp3-bestanden een naam mee op basis van de artiest en de songtitel. Dat lukt echter alleen maar als het station de nodige informatie mee doorstuurt.
Tot slot vermelden we nog dat RadioSure zich als een draagbare toepassing laat installeren. Er is verder nog een commerciële Pro-versie die je in staat stelt verschillende uitzendingen tegelijk op te nemen, in een betere kwaliteit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business