Nieuws

Internetapotheken groeien enorm

Internetapotheken als Farmaline en Newpharma groeien op maandbasis met minstens 10 procent. Met dank aan het gemak en de tijdwinst. En meer en meer aan de discretie, want vooral schaamteproducten blijken we liever online te kopen.

Schaamteproducten, dat zijn die spullen die een mens met frisse tegenzin vraagt in de apotheek. Middeltjes tegen incontinentie, viagra, condooms… Op het internet valt die barrière weg, en dat is een van de redenen waarom de internetapotheken het zo goed doen in hun jonge bestaan.

Anderhalf jaar geleden was ‘verkoop op afstand’ nog taboe voor apotheken. Maar toen zette de overheid het licht op groen onder strikte voorwaarden. Geneesmiddelen op voorschrift mogen niet online worden verkocht, de internetapotheek moet gelinkt zijn aan een échte apotheek en de onlineapothekers moeten zich registreren bij de FAGG, het Federale Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten. Ondertussen zijn er al 118 internetapotheken.

Discretie
"Wij hebben al meer dan tienduizend geregistreerde klanten – vijf keer meer dan een doorsnee apotheek – en groeien met vijftig procent per kwartaal", zegt apothekeres Leen Ponet van Farmaline.be, dat opereert vanuit Tongeren. Haar internetklanten hebben het meestal te druk om zelf naar de apotheek te gaan. Maar ook discretie speelt een rol, zegt ze. "Advies vragen over persoonlijke, intieme klachten is niet vanzelfsprekend in een drukke apotheek. Er is wel een nieuwe regel die een discreet hoekje verplicht in de apotheek, maar online is toch nog discreter als je een middeltje nodig hebt tegen aambeien of incontinentie."

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business