Nieuws

Nu ook gamergegevens gestolen bij Codemasters

Codemasters heeft al zijn klanten gemaild om te zeggen dat hun persoonlijke gegevens waarschijnlijk gestolen zijn door hackers. Codemasters is de producent van onder andere DiRT 3, Operation Flashpoint – Red River en Colin McRae Rally.

De hack gebeurde op drie juni, volgens gameproducent Codemasters. “Sinds de aanval hebben we een zorgvuldig onderzoek uitgevoerd om de omvang en het bereik van de inbreuk vast te stellen. We hebben helaas moeten vaststellen dat de indringer toegang wist te krijgen tot het volgende”, zegt Codemasters in de mail.

IP-adressen gestolen
En de gestolen informatie is niet min: namen van leden, gebruikersnamen, schermnamen, e-mailadressen, geboortedata, gecodeerde wachtwoorden, nieuwsbriefvoorkeuren, biografieën die door gebruikers zijn ingevoerd, details van de laatste activiteit op de website, IP-adressen en details van Xbox Live Gamertags allemaal zijn gecompromitteerd.

Kredietkaartgegevens zijn niet uitgelekt. Die behandelt Codemasters immers niet zelf; een ander bedrijf herbergt die gegevens.

Site offline
De gamemaker heeft zijn website Codemasters.com offline gehaald en de site zal allicht nog een tijdje onbereikbaar blijven. Wie toch nog iets van Codemasters wil weten, moet naar de Facebookpagina gaan.

Codemasters raadt zijn klanten aan om de wachtwoorden voor Codemastersdiensten te wijzigen. Wie dezelfde inloggegevens gebruikt voor andere internetdiensten, verandert ook daar best zijn wachtwoord.

Klanten kunnen ook maar best oppassen als ze binnenkort een e-mail of telefoon krijgen waarin bijkomende gegevens gevraagd worden. Allicht gaat het om oplichters die met de gestolen gegevens naar meer gevoelige informatie gaan hengelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business