Nieuws

Review: Major League Baseball 2K11

Ondanks alles merk je dat Major League Baseball 2K11 maar een heel kleine update is van de 2K10-versie. Het is een leuke game, maar met MLB: The Show als concurrent is het bijzonder moeilijk om deze game aan te prijzen.

Meer van hetzelfde

Sportgames worden traditiegetrouw elk jaar beter en beter. Grafisch realistischer, levensechte bewegingen, slimme computertegenstanders, het zijn ‘the usual suspects’. De Major League Baseball-reeks van 2K Sports heeft enkele turbulente jaren achter de rug, maar met de 2K10-versie ging het opnieuw de goede kant op. Dan hoop je natuurlijk dat zo’n grote stap voorwaarts ook moet lukken met de 2K11-editie, maar helaas. Grafisch lijkt het wel alsof het spel is blijven stilstaan. Het loopt allemaal bijzonder vloeiend op de verschillende platformen, maar de gelaatsanimaties ogen opvallend doods. Zeker als je bekende sterren herkend, is het choquerend zoals ze steeds dood voor zich uitstaren. De animaties op zich zijn vloeiend, maar de stadions, spelers en omgeving ogen veel te saai. Vergeleken met MLB: The Show is er nog een heel lange weg te gaan.
MLB 2K11 bouwt verder op de spelmodi van het vorige deel. Vooral My Player is ietwat verbeterd vergeleken met vorig jaar. Je kruipt opnieuw in de huid van een ploegmakker, waarmee je op het veld vangt en ook met een bat slaat. Door middel van allerlei doelstellingen verdien je ervaringpunten, wat veel vlotter gaat vergeleken met MLB 2K10. Zo blijf je iets meer geboeid, tot je merkt dat je soms echt niets kunt doen. Als je al een kwartier aan de rechterkant van het veld klaarstaat en je hebt maar twee ballen kunnen vangen, dan weet je waar je aan toe bent. Iets meer actie tussendoor kan zeker geen kwaad. De bediening is dezelfde gebleven als vorig jaar, wat goed is. Het raken van de bal is heel moeilijk geworden, maar dat is nu eenmaal onderdeel van het spelletje. Je moet voldoening halen uit je slagen, vooral wanneer je ze in de tribunes kunt slaan. Gelukkig kun je de moeilijkheidsgraad wel een beetje aanpassen, maar echt gemakkelijk wordt het nooit. De commentaren tijdens wedstrijden zijn van een hoogstaand niveau. Steve Phillips, Gary Thorne en John Kruk leveren fantastisch werk om je geboeid te houden tijdens een wedstrijd met weetjes over specifieke spelers en bijzonder weinig herhalingen. Online speelt Major League Baseball 2K11 al een stuk beter dan vorig jaar, maar echt vlekkeloos is het nog niet. Soms zijn er wat haperingen te bespeuren, maar gelukkig niet al te vaak. De laatste nieuwtjes en statistieken worden steeds online bijgehouden, alsof je het echte baseballseizoen doorspeelt.

[related_article id=”160734″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business