Nieuws

Vier weken wachten op iPad 2

De iPad 2 is in geen enkele Belgische winkel te vinden. Apple zit drie maanden na de lancering met een duidelijk leveringsprobleem.

De tweede versie van de populaire tabletcomputer is in België bijna drie maanden op de markt. Nu de vroege volgers hun exemplaar op zak hebben, trekken de iets minder snelle beslissers na lang wikken en wegen massaal naar de winkel. Maar wat blijkt: het hebbeding is nergens te vinden. Terwijl het eerste model in de winkels blijft liggen, is de iPad 2 over heel het land uitverkocht. Het toestel kan alleen op bestelling aangekocht worden.

Koffiedik kijken
"De nieuwe voorraad kan vanavond, morgen of volgende week aankomen", klinkt het bij Fnac nog optimistisch. De wachttijden van drie en vier weken bij Mediamarket en Apple Store klinken al veel minder hoopgevend en zijn een pak realistischer. "Het tekort sleept nu al sinds de lancering aan. Veel schot lijkt er in de zaak niet te komen", horen we bij Apple Store.

[related_article id=”158256″]

Apple zelf blijft zeer karig met commentaar. De pr-manager van de Benelux, Jurriaan Trommels, beperkt zich tot een verwijzing naar een eerder vragenrondje met Apple-topman Timothy Cook. Die laatste geeft toe dat Apple zelf verbaasd is over de enorme vraag. "Ik heb zicht op het aantal iPads dat geproduceerd zal worden gedurende de volgende maanden. Of het er genoeg zullen zijn om aan de vraag te voldoen, weet ik niet. Ik kan alleen maar uitspraken doen over het aanbod."

Ook benadrukt hij dat de productiehoeveelheden lang op voorhand bepaald worden. "Nog voor het product gelanceerd is, schatten wij in hoeveel exemplaren we in drie maanden zullen verkopen." Het uitblijven van een duidelijke verklaring doet ook de consument twijfelen. Een enkeling liet via Twitter zelfs weten dat hij Apple ervan verdenkt bewust weinig goedkope modellen te produceren, opdat kopers uit ongeduld voor een duurdere versie opteren.

Problemen bij Foxconn
Eind mei kwamen er bij een ontploffing bij iPad-leverancier Foxconn in China drie mensen om het leven. De productielijnen voor de tablet werden een tijdje stilgelegd, en Apple liet toen weten dat de levering van de iPad 2 mogelijk in het gedrang kon komen. Of de oplopende wachttijden daarmee te maken hebben, blijft onduidelijk.

Een studie van Test-Aankoop bij 1.092 tabletgebruikers geeft aan dat bezitters van de iPad 2 het meest tevreden zijn over hun aankoop. Met 82 punten op 100 scoort de iPad 2 net iets beter dan zijn voorganger. De Galaxy Tab7 van Samsung vervolledigt het podium. Of de lange wachttijd in de studie is opgenomen, is niet bekend.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business