LulzSec hackt CIA en opent verzoeklijn

LulzSec, de groep die eerder al Sony te grazen nam, heeft de website van de CIA gekraakt. De hackersgroep opent intussen een verzoeklijn.

Tango down – cia.gov – for the lulz’, klinkt het Twitterbericht dat de geslaagde aanval meldt. Een woordvoerder van de Amerikaanse inlichtingendienst zegt aan de Amerikaanse zender CBS News dat het de bewering bestudeert. De site is inmiddels weer gewoon bereikbaar.

LulzSec gaat gestaag door met zijn aanvallen. Na verschillende sites van Sony, waaronder Sony Music Nederland en België, heeft de groep ook al de Amerikaanse Senaat gehackt, en een pornosite waarvan het de inloggegevens online zette.

[related_article id=”161920″]

De groep heeft laten weten dat men sinds deze week verzoeken aanneemt. Mensen kunnen bellen en vragen om bepaalde sites aan te vallen. Het telefoonnummer lijkt uit de Amerikaanse stad Columbus in de staat Ohio te komen. Maar het is onwaarschijnlijk dat de hackers zo te traceren zouden zijn.

Gisteren richtte LulzSec zich overigens op een aantal onlinegames. Onder meer Eve Online, League of Legends, Heroes of Newerth (HoN) en Minecraft waren hierdoor niet of moeilijk bereikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business