Nieuws

7 Taskbar Tweaker 2.0

De taakbalk van Windows 7 is fraai en functioneel. Maar 7 Taskbar Tweaker bewijst dat het nog beter kan en dat je de taakbalk nog meer op eigen smaak kunt brengen.

Microsoft heeft in de opeenvolgende versies van Windows al aardig aan de taakbalk gesleuteld. Vooral in Windows 7 zijn er een paar leuke extra’s bijgekomen. 7 Taskbar Tweaker speelt daar handig op in en laat je zonder delicate registeringrepen alle functies naar wens inrichten.

[download_file]

Het hoofdvenster van het programma bestaat uit negen rubrieken, waarbij je telkens hetzij via radioknoppen, hetzij door het plaatsen van een vinkje een bepaalde functionaliteit van de taakbalk kunt aanpassen.

Enkele voorbeelden: je bepaalt zelf wat er precies moet gebeuren wanneer je een pictogram op de taakbalk met de middelste muisknop of met de rechtermuisknop aanklikt. En hoe wil je dat Windows reageert wanneer je op een lege plaats klikt in de taakbalk? Ook: wil je verschillende instanties van eenzelfde applicatie gegroepeerd zien in één pictogram, dan wel elk in afzonderlijke pictogrammen?
Verder bevat de tool nog de module Taskbar Inspector. Hiermee geef je per applicatie-ID aan of je die wilt (de)groeperen en of je het bijhorende label al dan niet wilt zien verschijnen. Ook is het mogelijk items binnen een groep anders te rangschikken.
Toegegeven, niet alle opties zijn even duidelijk, maar in veel gevallen merk je meteen de wijziging op en kan je die met een muisklik weer ongedaan maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business