Facebook werkt aan iPad-applicatie

Facebook werkt aan een gratis applicatie specifiek voor de iPad. Het ontwerp moet zich meer lenen voor de touchscreen van tablets.

Het nieuws is afkomstig van de New York Times, dat zich baseert op bronnen die gebriefd zijn over de plannen. De toepassing zou al een jaar in ontwikkeling zijn. Onder meer de chatfunctie en groepen zijn volgens de krant vernieuwd. Met de toepassing kan je foto’s en video’s die zijn genomen met de iPad uploaden.

Officieel geeft Facebook geen commentaar, maar het bedrijf heeft ongetwijfeld baat bij een speciaal voor de iPad ontwikkelde app. Ongeveer de helft van alle Facebookleden, de actievere helft, gebruikt de site op een mobiel toestel. Bovendien is er al een tijdje vraag naar.

Afgaande op het artikel in de New York Times is de applicatie specifiek voor de tabletcomputer van Apple en komt er (voorlopig?) dus geen variant voor andere tablets.

Fotoapplicatie
Het lijkt erop alsof men bij Facebook volop werkt aan eigen applicaties. Eerder deze week werd al bekend dat de site werkt aan een specifieke Facebook-fotoapplicatie voor de iPhone. Maar het sociale netwerk zou ook werken aan Project Spartan, een soort applicatiewinkel in HTML 5 die alleen op de mobiele versie van Safari werkt.

Dat applicatieplatform heeft volgens Techcrunch als bedoeling het monopolie te doorbreken dat Apple heeft op software op zijn eigen toestellen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business