Microsoft beschouwt WebGL als schadelijk

Volgens Microsoft kan WebGL een bron van lastige kwetsbaarheden worden. Daarom is het bedrijf geen fan van de 3D-webtechnologie.

Microsoft uit zijn mening in een tekst op zijn securityblog. “WebGL wordt hoogstwaarschijnlijk een blijvende bron van moeilijk op te lossen kwetsbaarheden”, klinkt het. “In zijn huidige vorm is WebGL geen technologie die Microsoft, met het oog op beveiliging, kan omhelzen."

WebGL werd gemaakt door Mozilla, de openbronvereniging achter Firefox. Later werd het gestandaardiseerd door de Khronos Group, waarna het ook de steun van Google kreeg. Kort samengevat maakt de technologie het mogelijk om 3D-elementen weer te geven in de browser. WebGL wordt ondersteund door de meeste grote browsers.

[related_article id=”161452″]

Een bekend voordeel van WebGL is dat het hardwareacceleratie toelaat. Dat betekent dat er meer rekenkracht zit achter het grafisch geweld in je browser, wat vroeger niet zo evident was.

Microsoft heeft WebGL nooit echt met open armen verwelkomd. Toch staat het bedrijf niet alleen met zijn bezorgdheid: zo heeft het Britse beveiligingsbedrijf Context Information gisteren nog een gevoelige plek in de webtechnologie gemeld.

beveiliginghardwareacceleratiekwetsbaarheidmicrosoftnieuwsschadelijkwebgl

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals