Nieuws

Kindle Store heeft last van spam

De Kindle Store van Amazon, waar je digitale boeken kan kopen voor de gelijknamige e-reader en apps, heeft last van spam.

Een digitaal boek te koop aanbieden via de Kindle Store is gratis. Maar waarom moeite doen om een boek te schrijven als je het ook kan stelen? Er verschijnen steeds meer ‘spamboeken’ in de Kindle Store, waardoor het echte werk moeilijker te vinden is. Dat meldt Reuters.

Een boek uitgeven zonder het te schrijven
De inhoud van de spamboeken komt van verschillende bronnen. Teksten of boeken die onder het Private Label Rights vallen mogen opnieuw gepubliceerd worden met een andere titel of omslag. Nog een schatkamer is het Gutenberg-project: een collectie boeken waarvan het auteursrecht is verstreken.

Er circuleert ook een programma waarmee spammers, volledig geautomatiseerd, elke dag tien tot twintig boeken in de Kindle Store kunnen publiceren zonder er een letter van te schrijven. Kopieerwerk van boeken die nog in de handel verkrijgbaar zijn, komt ook voor.

Amazon betaalt uitgevers tussen de 35 en 70 procent van de inkomsten van een boek, afhankelijk van de prijs die gevraagd wordt. Een betere kwaliteitscontrole dringt zich op.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business