Nieuws

LAN.FS 2.4.0.1

[download_file]Windows heeft weliswaar alles in huis om via een thuisnetwerk bestanden te kunnen uitwisselen of zelfs het bureaublad over te nemen. LAN.FS denkt dat het nog eenvoudiger kan en voegt er meteen ook een bescheiden chatdienst aan toe.

De bedoeling is eigenlijk dat je LAN.FS op alle pc’s in je thuisnetwerk installeert en bij voorkeur automatisch mee met Windows laat opstarten. De meegeleverde handleiding in pdf blijkt Duitstalig, maar de tool zelf laat zich ook in het Nederlands installeren.
Wanneer je vervolgens LAN.FS opstart, kan je via de knop AutoScan naar de aangesloten netwerkpc’s laten scannen. Desnoods voeg je pc’s manueel toe. Aan deze procedure schort jammer genoeg nog wel wat, want vaak slagen we er pas na enkele pogingen in andere pc’s correct in de lijst te krijgen. En nee, de firewalls zijn niet de spelbreker.
Vervolgens kan je berichten met specifieke pc’s uitwisselen via een eenvoudig chatvenster, of een bericht naar alle pc’s tegelijk versturen. Ook het uitwisselen van bestanden is mogelijk: een pop-up met geluidssignaal attendeert de ontvanger dan op het doorgestuurde bestand.
Via de knop Admin/Opdrachten is het tevens mogelijk een desktopsessie op afstand te starten of een remoteshell op te roepen, zodat je vanaf je eigen pc op de opdrachtregel van de ‘overgenomen’ pc kunt werken.Verder kan je een pc op afstand onder meer ook afsluiten en herstarten, of via een eigen Task Manager specifieke processen afsluiten.
Op de interface en het achterliggende idee valt weinig aan te merken. Maar in de praktijk blijkt het programma vooralsnog niet altijd vlekkeloos te werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business