Nieuws

E-rijbewijs versneld ingevoerd

Het nieuw elektronisch rijbewijs wordt begin volgend jaar ingevoerd per provincie. Te beginnen met West-Vlaanderen.?

Na een jaartje proefdraaien in enkele testgemeentes is de FOD Mobiliteit klaar om de uitreiking van de zogenaamde e-rijbewijzen in een hogere versnelling te schakelen. "We krijgen niks dan positieve signalen", zegt de ontslagnemende staatssecretaris voor Mobiliteit, Etienne Schouppe (CD&V).

"Mensen vinden zo’n bankkaartmodel veel handiger dan het huidige papieren model, dat moeilijk in hun portefeuille past. Bovendien zijn de deelnemende gemeentebesturen opgetogen. Van het oude rijbewijs moeten ze telkens een papieren exemplaar bewaren. De politie is dan weer tevreden omdat het rijbewijs makkelijk te controleren is én moeilijker om mee te frauderen."

Zes miljoen rijbewijzen
De versnelde invoering gebeurt per provincie. In januari zijn West-Vlaanderen en Luxemburg aan de beurt. Daarna volgt Limburg, de maanden erna de andere provincies. "En zo verwachten we dat er eind volgend jaar bijna 500.000 nieuwe rijbewijzen de deur uit zullen zijn", aldus Schouppe. In ons land circuleren zes miljoen exemplaren.

De nieuwe rijbewijzen zijn op dit moment nog voorbehouden voor nieuwe chauffeurs of voor wie een nieuw exemplaar nodig heeft na verlies, diefstal of beschadiging. Het rijbewijs kost afhankelijk van je gemeente 20 tot 25 euro.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business