Nieuws

Krant weert iPad-gebruikers

De Amerikaanse krant The New York Post blokkeert zijn website voor iPadgebruikers en verwijst hen door naar de betaalde app.

De uitgeversindustrie zoekt haast wanhopig naar een nieuw betaalmodel voor onlinecontent. De New York Post, een krant van mediagigant Rupert Murdoch, denkt er baat bij te hebben om zijn website te blokkeren voor iPadgebruikers. Zij worden sinds kort doorverwezen naar de App Store en moeten betalen voor hun nieuws.

Ondoordachte poging
PaidContent merkt echter op dat de nieuwssite in Safari wel doorverwijst naar de App Store, maar dat hij met alternatieve browsers als Skyfire en Opera Mini toch nog bereikbaar is. En hoewel links naar artikels die via Facebook gedeeld worden, niet geopend kunnen worden op een iPad, kan dat met Twitterlinks wel. The New York Post heeft duidelijk geen lessen getrokken uit de fouten van andere paywall-pioniers als The New York Times, The Wall Street Journal en de iPadkrant The Daily.

De New York Post-app voor de iPad kost 2 dollar en je krijgt de eerste dertig dagen gratis toegang. Daarna betaal je 7 dollar per maand, 40 voor een half jaar of 75 dollar per jaar voor je dagelijkse portie nieuws.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business