McAfee komt met beveiliging voor Android

Beveiligingsspecialist McAfee gaat zich voortaan ook focussen op Androidtoestellen. Het bedrijf ziet een markt voor beveiliging op tablets en smartphones.

Malware voor Android kent een opmars. Aanvankelijk kon je alleen malafide applicaties installeren als je dit expliciet aanvinkte in je instellingen, maar recent duiken er ook exemplaren op in de officiële Android Market. Google doet er alles aan om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Maar hoewel de infectiekans klein blijft, bestaat deze wel.

Daarom komt McAfee nu met Mobile Security en WaveSecure Tablet Edition. De achterliggende reden is volgens het bedrijf dat gebruikers steeds vaker één smartphone (en op termijn mogelijk tablet) zowel voor het werk als privé gebruiken.

[related_article id=”161920″]

Vroeger waren smartphones immers uitsluitend voor zakelijke gebruikers, waardoor het installeren van extra software vaak aan banden werd gelegd. Vandaag ligt dat anders, de smartphonemarkt is groter en consumentvriendelijker. Zakelijke toestellen worden daarom ook privé gebruikt, en dat brengt soms risico’s met zich mee.

McAfee biedt niet enkel antivirussoftware. Voor 29,99 dollar per jaar krijg je een back-up en dataherstel, telefoon versleutelen van op afstand, een alarm in geval van diefstal, data wissen van op afstand, antimalware en phishingdetectie en een portaal om meerdere toestellen te beheren. De tabletversie WaveSecure kost 19,99 dollar per jaar en moet gestolen toestellen lokaliseren en belangrijke data beschermen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business