Winklevoss-tweeling geeft Facebook op

De broers Tyler en Cameron Winklevoss en hun partner Divya Narendra laten hun rechtszaak tegen Facebook vallen. Ze stellen zich tevreden met 65 miljoen dollar.

Vorige maand maakten de Winklevoss-tweeling en Narendra, die samen HarvardConnect (later ConnectU) oprichtten, bekend dat ze naar het Amerikaanse hooggerechtshof zouden stappen. Maar volgens gerechtsdocumenten die gisteren zijn ingediend hebben de drie “na voorzichtige afweging” besloten dat ze dit niet zullen doen.

Facebook heeft de terugtrekking al toegejuicht. “We beschouwen dit al een hele tijd als een gesloten zaak en we zijn blij dat de tegenpartij dat nu ook vindt”, klinkt het bij monde van een woordvoerder van het bedrijf.

‘Idee gestolen
De drie liggen overhoop met Facebook en oprichter Mark Zuckerberg omdat die laatste het idee voor zijn site zou hebben gestolen van hen. Daardoor kwam het in 2008 tot een regeling waarbij het trio 65 miljoen dollar zou krijgen als ze hun zaak zouden laten vallen. Later kwamen ze daar echter op terug omdat de regeling volgens hen de waarde van Facebook verkeerd inschatte.

Deze kwestie was de inspiratie voor de film The Social Network, die het verhaal over de controversiële oprichting van Facebook in beeld brengt.

Nog niet afgelopen
Nu de Winklevoss-tweeling en Narendra opgeven is het echter niet gedaan met de juridische claims tegen Facebook en Zuckerberg. Er is nog steeds de zaak van Paul Ceglia, de man die beweert een oud contract te hebben waarin hem aandelen in Facebook zijn beloofd voor zijn ontwikkelaarswerk in de begindagen van het sociale netwerk.

Hierover heeft de site herhaaldelijk gezegd dat het om een frauduleuze claim gaat. Of dat zo is, wordt vermoedelijk pas duidelijk na de rechtszaak.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business