Nieuws

Review: Ape Escape

Ape Escape is ontwikkeld om nieuwe Move-fans te winnen. Huidige fans kunnen ook plezier beleven aan de verwijzingen naar voorgaande games, maar voor de echte Ape Escape-ervaring is het wachten tot het volwaardige Ape Escape 4.

Niet Ape Escape 4

Laat ons direct een onduidelijkheid uit de wereld helpen: deze Ape Escape is niet het langverwachte Ape Escape 4. Het is ook niet een remake van een vorige versie, maar een speciale Move-editie die vooral nieuwe fans moet aantrekken. Het spel ondersteunt twee verschillende speltypes: OnRrails Shooter en Capture. Die twee modi worden probleemloos in het verhaal geïntegreerd, zodat je niet te snel bent uitgekeken op het avontuur. Tijdens het schietgedeelte krijg je een katapult waarmee je apen en andere vijanden moet neerschieten. Met een druk op de knop kun je overschakelen naar een soort stofzuiger door wat met de Move te schudden. Heel handig wanneer je power-ups wilt verzamelen en niet elke keer dat item wilt neerschieten om het te bekomen. Bepaalde vijanden en voorwerpen blijven op de grond vaststaan, waardoor je ze naar je toe moet trekken met de stofzuiger.
Je moet de apen neerschieten, maar ze kunnen jou ook aanvallen omwille van je bananen. Na een tijdje moet je je katapult op zak steken en krijg je een net. Aan jou om zoveel mogelijk apen te vangen, zonder dat ze bananen van je kunnen stelen. Om een aap te vangen, moet je voorwaarts richting het scherm virtueel de aap vangen. Timing is cruciaal. Als je mist, zal de aap enkele bananen stelen. Vergeleken met voorgaande Ape Escape-games lopen de apen ditmaal niet weg. Ze liggen op de loer, klaar om bananen te ontvreemden. Wordt het te moeilijk, dan kun je nog altijd de stofzuiger bovenhalen om alle apen op te zuigen, inclusief alle voorwerpen op het scherm. Chaos gegarandeerd! Elk level wordt geopend met een animéfilmpje van hoge kwaliteit – heel knap! In totaal zijn er zo’n vijfhonderd apen te vangen, waarna ze allemaal worden verzameld in de Monkeypedia. Tussendoor kun je wat aan de slag met de minigames, maar die zijn louter als opvulling bedoeld.

[related_article id=”160734″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business