Google schrapt in de komende maanden Google Health en PowerMeter. De diensten hebben niet het gehoopte succes. Google Health is een dienst in de VS waarmee gebruikers hun persoonlijke gezondheids- en welzijnsinformatie kunnen opvragen. De dienst werd ongeveer twee jaar geleden geïntroduceerd, maar kreeg ook kritiek omdat de medische gegevens bij Google zelf worden bewaard […]

Google schrapt in de komende maanden Google Health en PowerMeter. De diensten hebben niet het gehoopte succes.

Google Health is een dienst in de VS waarmee gebruikers hun persoonlijke gezondheids- en welzijnsinformatie kunnen opvragen. De dienst werd ongeveer twee jaar geleden geïntroduceerd, maar kreeg ook kritiek omdat de medische gegevens bij Google zelf worden bewaard en dus niet onder de Amerikaanse wet op medische gegevensbewaring vallen.

Met PowerMeter, dat onder meer in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar is, kun je online je stroomverbruik in de gaten houden. Met behulp van slimme energiemeters kunnen gebruikers in detail bekijken op welke momenten hun stroomverbruik piekt. Daarmee hoopt Google te zorgen voor een verstandiger gebruik van elektriciteit.

 

Maar in een blogpost legt Google uit dat het beide projecten nu schrapt omdat er niet genoeg interesse voor bestaat. Health wordt daarom stopgezet op 1 januari 2012. Gebruikers kunnen hun gegevens nog tot een jaar nadien downloaden. Voor PowerMeter valt het doek al vanaf 16 september dit jaar; ook hier kan je je gegevens downloaden.

Google heeft de gewoonte om producten na een aantal jaren te evalueren, en ze daarna eenvoudigweg te schrappen als ze hun doelstellingen niet halen.