Nieuws

Apple wil geen A6-chip van Samsung

Apple zou niet langer een beroep willen doen op Samsung voor de productie van zijn mobiele chips. Er wordt een vervanger gezocht voor de A6.

Volgens Ars Technica beweren verschillende bronnen binnen de halfgeleiderindustrie dat de overeenkomst tussen Samsung en Apple op haar einde loopt. De opvolger van de A5-chip die in de iPad 2 zit en waarschijnlijk ook in de iPhone 5, zou niet meer door Samsung gemaakt worden.

Patentstrijd
Waarom Apple de samenwerking met Samsung wil opblazen is officieel niet bekend. Maar het is niet onwaarschijnlijk dat het komt door de bitse patentstrijd die de bedrijven uitvechten. Apple beweert dat Samsung het uiterlijk en de interface van de iPhone en de iPad heeft nageaapt in zijn Galaxy-producten.

[related_article id=”158256″]

De grootste kanshebber voor het ongetwijfeld lucratieve contract rond de productie van ARM-socs (systems on a chip) voor Apple zou het Taiwanese TSMC zijn. Maar ook Intel, dat al CPU’s maakt voor de desktops en laptops van Apple, zou kans maken. De productie van de A6-chip moet in 2012 van start gaan.

a5a6applebusinesshardwarenieuwssamsungsocstrategiesystem-on-a-chip

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals