Nieuws

‘Te weinig allochtone Brusselaars bij Belgacom’

Volgens de Brusselse OCMW-voorzitter Yvan Mayeur (PS) is niet de onveiligheid, maar de werkloosheid het grote probleem van Brussel. Mayeur beschuldigt in Knack de NMBS en Belgacom ervan geen Brusselaars in dienst te willen nemen.

“Bij de NMBS en Belgacom werken amper vier procent Brusselaars. Vier procent! Dat is niet normaal.” Waar dat aan ligt? “Racisme.” Met die woorden valt Mayeur de NMBS en Belgacom frontaal aan. Volgens Mayeur moeten ook grote bedrijven aanvaarden dat Mohammed voortaan een Belgische voornaam is.

"Het Brussels Gewest telt al een decennium structureel twintig procent werklozen. In sommige wijken zit een derde van de jongeren zonder baan. Dat er geen rellen uitbreken zoals in de Franse banlieus is uitsluitend te danken aan ons deugdelijk integratiebeleid", zegt de PS’er in Knack.

Deuren moeten open
Een oplossing voor de Brusselse werkloosheid zal volgens Mayeur ook meteen het veiligheidsprobleem oplossen. Dat Brusselse winkels en horecazaken geen personeel vinden, heeft volgens Mayeur te maken met racisme.

Mayeur pleit ervoor dat de grote bedrijven van dit land, zoals Belgacom dus, hun deuren openen voor jonge Brusselaars. "Zij zijn in België geboren. Je kunt hen niet de toegang tot werk ontzeggen omdat ze Mohammed heten. Men moet aanvaarden dat Mohammed voortaan een Belgische voornaam is."

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business