Nieuws

Autorijden van A tot Z

Met een 17-jarige zoon die binnenkort gaat leren autorijden – God sta me bij – was ik de geknipte kandidaat om deze dvd ter voorbereiding van het theoretisch rijexamen te testen.

De installatie verloopt alvast van een leien dakje, met een wizard die me netjes bij de hand houdt. Alleen een beetje stom dat ik bij de opstart nog eens de taal moet aangeven, terwijl ik dat tijdens de installatie ook al gedaan heb.

Wat meteen opvalt: op enkele geanimeerde 3D-oefeningen na over de voorrangsregels, bevat deze dvd eigenlijk amper theorie. Ik word, na een korte uitleg over de te volgen procedure, dan ook meteen geconfronteerd met vijftig meerkeuzevragen. Net als in het echt, maar dan met dat verschil dat ik achteraf wel een gedetailleerd overzicht krijg van wat ik fout beantwoord heb. En fouten zijn er.

Het resultaat
Mijn score? De eerste keer behaal ik een bedroevende 31/50, de tweede keer een verdienstelijke 38/50. Weliswaar iets meer dan mijn zoon, maar nog altijd minder dan de vereiste 41/50 (en dan moet je weten dat ik indertijd een perfecte score heb neergezet).

Ter verdediging wil ik wel aanvoeren dat er een aantal minder relevante en zelfs ronduit dwaze vragen tussen zitten. “Heeft een vuile luchtfilter een negatieve invloed op je brandstofverbruik? Mag een kind van 8, 9 of 10 jaar op het voetpad fietsen?”

Naast het feit dat ik voor het antwoord op de eerste vraag op mijn garagist vertrouw, denk ik niet dat een vuile luchtfilter de verkeersveiligheid in het gedrang zal brengen. Aan de andere kant: dat kan je deze dvd natuurlijk niet aanrekenen, want deze vraag komt waarschijnlijk ook op het echte examen aan bod.

Autorijden van A tot Z
prijs: 17,95 (juni 2011)

PRO: realistische voorbereiding op je examen.
CONTRA: geen theorie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business