Nieuws

Gratis wifi in je hotel

Het heeft enkele jaren geduurd, maar intussen biedt zowat elke vooraanstaande hotelgroep draadloos internet aan in zijn kamers. Meer en meer reizigers vinden de aanwezigheid van wifi in hotels intussen onmisbaar. Maar de prijzen daarvoor verschillen heel erg.

In sommige ketens kunnen die oplopen tot 10 euro per uur of 22 euro per dag, blijkt uit onderzoek van Test Aankoop.

Veel zakenlui ergeren zich aan dergelijke soms overdreven hoge internettarieven in hun hotelkamer. Tarieven die vaak niet eens vermeld staan op de website. Uit het onderzoek komt naar voren dat meer dan twee op de drie hotelbezoekers vinden dat wifi kosteloos aanwezig zou moeten zijn op hun kamer.

Een steekproef van Test Aankoop en Smart Business Strategies leert dat wifi zelden gratis is in Belgische hotels. Toch zijn er enkele voorbeelden, zoals Radisson Blu (onderdeel van de Rezidorgroep, die als een van de eerste gratis wifi aanbiedt) en All Seasons en Etap/F1, die allebei deel uitmaken van de Accorgroep.

Volledigheidshalve geven we nog even mee dat sommige hotels wél gratis wifi aanbieden in de lobby, maar daarom niet in de hotelkamer zelf.

dataopslaghotelhotelkamernieuwswifi

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals