Hotmail bestaat 15 jaar

Hotmail viert zijn vijftiende verjaardag. De populaire e-maildienst werd in 1996 opgericht en al snel daarna gekocht door Microsoft.

Op 4 juli 1996 zag HoTMaiL, zoals de webmaildienst toen werd geschreven (verwijzend naar HTML) het levenslicht. Het project werd opgericht door Sabeer Bhatia en Jack Smith en bood als groot voordeel dat het gratis was en dus niet gebonden aan je internetprovider.

In december 1997 had Hotmail meer dan 8,5 miljoen gebruikers. In diezelfde maand werd de dienst opgekocht door Microsoft voor 400 miljoen dollar. Vandaag telt de dienst maar liefst 364 miljoen gebruikers. Dat zijn er meer dan Yahoo Mail (273 miljoen) en Gmail (193 miljoen).

[related_article id=”161452″]

In de afgelopen vijftien jaar is Hotmail mee geëvolueerd met het internet. In zijn eerste jaren hanteerde de site nog een totale opslagcapaciteit van twee megabyte. Het zal jongere surfers misschien verbazen, maar dat was destijds genoeg voor doorsnee gebruikers. Vandaag beschikt de e-maildienst over vijf gigabyte opslag.

Een andere evolutie is de integratie met Microsoftproducten. Hotmail is intussen overgegaan in Windows Live, al blijft de naam bestaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business