Nieuws

Alles over webhosting

Wie een eigen website wil of zijn bestaande website naar een nieuwe locatie wil verhuizen, kan maar beter een goede hostingprovider hebben. En soms is het beter dat die dicht bij huis zit, zodat je er bij problemen snel terechtkan.

Wij gaan op zoek naar het beste aanbod en geven een overzicht van een aantal belangrijke lokale aanbieders.

Rondvraag
Voor dit dossier deden we een rondvraag bij lokale hostingproviders, die duidelijk een meerwaarde bieden en iets meer leveren dan alleen maar domeinnaamregistratie of webhosting. Er zijn immers massa’s aanbieders van onlinediensten, maar het gros daarvan zijn eenmansbedrijven die eigenlijk alleen maar de datacenter- of clouddiensten van anderen doorsluizen.

Zulke providers hebben een meerwaarde wanneer ze de lokale vertegenwoordiger zijn van een internationale hoster, omdat je dan in je eigen taal kunt communiceren en ervan uit kunt gaan dat hij over de nodige expertise beschikt. Maar wat gebeurt er als de website crasht of alle e-mailverkeer opeens uit de lucht gaat?

Gaat de doorverkoper dan te rade bij zijn leverancier in het buitenland? En is hij daarvoor net als iedereen aangewezen op e-mail en webformulieren? Is jouw provider sowieso wel te bereiken als hij op vakantie is? Uit een steekproef die we hielden blijkt dat dit bij elke dienst kan verschillen.

Zijn je website of andere onlinediensten zo belangrijk voor je dat je dag en nacht iemand wil kunnen bereiken die je in het Nederlands te woord staat, dan ga je maar beter niet voor het allergoedkoopste pakket. Sommige lokale spelers garanderen in hun onderhoudscontract of SLA (service level agreement) wel allerlei opties, en koppelen daar af en toe zelfs een schadevergoeding aan.

Conclusie
Alle besproken hostingbedrijven bieden uiteenlopende diensten aan, gefocust op verschillende markten. Daarom is het bijna onmogelijk om ze met elkaar te vergelijken en een winnaar te kiezen.

Het is dus vooral belangrijk dat je zelf duidelijk bepaalt welke diensten je verwacht. Wie opties nodig heeft die niet standaard zijn, investeert beter wat tijd in goede communicatie met enkele hostingproviders, zodat je een duidelijk beeld hebt op de geïmplementeerde diensten. Dat kan gerust, want met al deze partijen profiteer je van de voordelen om met een lokale speler te werken.

De goedkoopste hoster in dit overzicht is alvast 1eurohosting. Maar dan moet je het wel stellen zonder telefonische ondersteuning. Combell scoort dan weer het beste op bereikbaarheid, met een eervolle vermelding voor BelgianHosting.

Probeer in elk geval voor je een beslissing neemt een test- of demo-account aan te vragen, zodat je de instellingen zelf kunt uitproberen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business