Apple vraagt styluspatent aan

Apple vraagt twee patenten aan waarbij het een stylus gebruikt op capacitieve aanraakschermen en andere platformen.

De aanvragen werden al in januari vorig jaar ingediend, maar zijn nu pas gepubliceerd door het Amerikaanse patentbureau (USPTO). Eén van hen beschrijft een stylus met een mogelijk verhitte geleidende punt waarbij je de stylus kan opladen door hem in het toestel te stoppen.

Het tweede beschrijft een stylus die gebruikt kan worden om op alle oppvervlakken te schrijven. Hierbij zou hetgeen je schrijft of tekent op een apart toestel verschijnen. In praktijk betekent dat: tekenen op je bureau of op een blad papier, terwijl het resultaat op je iPad verschijnt.

[related_article id=”158256″]

Een stylus is vrij zeldzaam op capacitieve aanraakschermen. Deze herkennen de elektrische lading in je vingers. Bij resistieve aanraakschermen moet je een lichte druk uitoefenen op het scherm, waardoor een stylus doorgaans handiger is.

Apple is echter niet de eerste die met de technologie bezig is. HTC heeft met zijn Flyer een tablet met een capacitief aanraakscherm dat tegelijk over een speciale pen beschikt om op het scherm te tekenen. Ook bedrijven als Wacom gebruiken stylussen op capacitieve schermen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business