Nieuws

PStart 2.11.0.5

[download_file] PStart 2.11.0.5

U3-sticks zijn nooit echt populair geworden. Nochtans is zo’n stick best wel comfortabel: je stopt de stick in je pc en je krijgt meteen een fraai opstartmenu te zien. PStart voegt een gelijkaardige functionaliteit  toe aan ‘gewone’ usb-sticks.

Je kunt zelf kiezen of je PStart effectief op je harde schijf installeert, dan wel of je het programma als een draagbare applicatie op je usb-stick plaatst. PStart laat je tevens toe een autorunbestand op stick te plaatsen, zodat de software automatisch opstart zodra je de stick aansluit.
Vervolgens kan je vanuit het contextmenu van het programma alle gewenste items aan het startmenu van PStart toevoegen. Logischerwijze zijn dat snelkoppelingen naar allerlei draagbare toepassingen op je stick, maar je kunt net zo goed verwijzingen naar mappen opnemen of de snelkoppelingen in eigen groepen onderbrengen.
PStart is wel zo slim om bij de snelkoppelingen (verwijzingen) geen absolute paden te gebruiken (dus niet bijvoorbeeld J:progsportable firefox.exe), maar relatieve paden (progsportable firefox.exe) – althans wanneer je PStart zelf ook op de stick hebt geplaatst. Dat heeft het voordeel dat de koppelingen vanuit het PStart-menu ook werken wanneer je de stick in een andere pc plugt en daar een andere stationsletter krijgt toegewezen.
Je kunt overigens meer invullen dan alleen het pad naar een op te starten applicatie. PStart laat je ook toe opstartparameters mee te geven en zelfs het tijdstip aan te duiden waarop die toepassing automatisch moet worden opgestart, als je dat nuttig acht.
De tool bevat ten slotte ook nog een eenvoudige, maar handige herinneringsfunctie: op gezette tijden duikt dan een pop-upvenster met een zelf ingevoerde boodschap op en/of krijg je een geluidje te horen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business