Windows Phone halveert in prijs in 2012

Microsoft gelooft dat de prijs van toestellen met Windows Phone tegen 2012 zal halveren.

De uitspraak komt van Andy Lee, Microsofts hoofd van de afdeling Windows Phone, tijdens de Worldwide Partner Conference in Los Angeles (VS). De prijs zonder abonnement zal tegen volgend jaar zakken tot bedragen tussen 100 en 150 dollar.

Op dit moment kost een toestel met Windows Phone nog zo’n 200 dollar. Vorig jaar was dat nog ongeveer 400 dollar. Volgens Lee is de prijsdaling mogelijk doordat chipmakers meer functionaliteit in kleine processors stoppen die uiteindelijk in telefoons terechtkomen.

[related_article id=”161452″]

Tablets zijn pc’s
In dezelfde speech legt Lee uit waarom Microsoft zijn mobiel besturingssysteem niet gaat aanbieden op tablets. Het bedrijf gelooft dat tabletgebruikers op hun toestel functies verwachten die op een pc mogelijk zijn. “We zien een tablet als een soort pc”. Daarbij verwijst hij naar het verbinden met een netwerk of de mogelijkheid om documenten af te printen.

Microsoft gelooft niet dat tablets de pc gaan vervangen, wat Apple-topman Steve Jobs recent nog suggereerde. Wel zegt Lee dat tablets onderdelen zijn die het technische landschap veranderen en dus kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Het bedrijf gelooft dan ook in een samengesmolten ecosysteem. “We gaan geen ecosysteem hebben voor pc’s, een voor telefoons en een voor tablets”, klinkt het.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business