Rechter spreekt Spaanse piratensite vrij

Sites die verwijzen naar auteursrechterlijk beschermd werk zijn legaal, bevestigt een Spaanse rechter.

De uitspraak bevestigt eerdere uitspraken over hetzelfde onderwerp. Deze zaak werd in 2009 aangespannen door SGAE, de Spaanse auteursrechtenmaatschappij, tegen Index-web.com.

Volgens Torrentfreak besliste de Spaanse rechter dat het aanbieden van een index met links of het verwijzen naar beschermd materiaal niet gelijkstaat aan de distributie ervan. Daarom is er onder de Spaanse wetgeving niets wat dit verbiedt.

De afgelopen jaren vonden er al meer rechtszaken plaats die eindigden in het voordeel van de site die wordt beticht van piraterij. Uitzondering was de zaak tegen Jesus Guerra, eigenaar van Elrincondejesus.com. Hij werd uiteindelijk veroordeeld tot een boete van 3.587 euro.

Tegenover Torrentfreak zeggen advocaten Javier de la Cueva en David bravo, die beiden zowel Index-web.com al Elricondejesus.com verdedigen, dat de uitspraak een wettelijke standaard zet voor de auteursrechtenwetgeving in heel Spanje. Zo gaan de twee ook in beroep om de boete van Elricondejesus.com aan te vechten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business