Nieuws

MAGIX Photo Designer 7

J [download_file] e vakantiefoto’s zijn op zijn zachtst gezegd aan enkele bewerkingen toe, maar een krachtpatser-met-steile-leercurve als Photoshop ga je toch liever uit de weg. Een prima alternatief is dan MAGIX Photo Designer 7: ook beginners kunnen er zo mee aan de slag.

Vervelend is wel dat je het programma slechts zeven dagen kunt gebruiken, tenzij je je registreert. Ook even opletten tijdens de installatie: kies hier voor Aangepast als je wil vermijden dat de ASK Toolbar mee in je systeem terecht komt.
Het programma zelf heeft verrassend veel mogelijkheden – lagen horen daar weliswaar niet bij – en heeft een klassieke, maar duidelijke interface. Links bevindt zich de gereedschapskist en zodra je met een van die gereedschappen aan de slag gaat, krijg je in het rechterpaneel de bijhorende opties te zien. Bovenaan bevindt zich het menu en de knoppenbalk.
Om maar enkele functies te noemen: rode ogen verwijderen, klonen, vullen, knippen, lijnen tekenen, met de verfkwast schilderen, enzovoort. Er zijn ook tal van effecten en filters: wij telden er in totaal zo’n vijftig. Uiteraard tref je hier ook de obligate klassiekers aan zoals kleuren, witbalans en contrast optimaliseren - voor deze functies kan je zelfs een beroep doen op een duidelijke wizard.
Ten slotte tref je hier ook nog enkele minder vanzelfsprekende functies aan, zoals het werken met maskers en het creëren van een panoramafoto. Absoluut handig is tevens de ingebouwde batchverwerking: die maakt het mogelijk dat je eenzelfde type bewerkingen op verschillende foto’s tegelijk loslaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business