Nieuws

LulzSec valt Rupert Murdoch aan

LulzSec is herrezen en heeft de websites van de kranten The Sun en The Times van mediamagnaat Rupert Murdoch gehackt.

De homepagina van The Sun werdt maandagavond korte tijd omgeleid naar een artikel op een gehackte previewserver van The Times. Daarin werd beweerd dat mediamagnaat Rupert Murdoch, die beide publicaties bezit, dood was aangetroffen in zijn tuin.

Eerder was bekend geraakt dat een van de journalisten die het afluisterschandaal bij Murdochs tabloid News International aan de grote klok hingen, overleden was. Toen de server overbelast raakte door de veelvuldige aanvragen leidden de hackers de bezoekers om naar hun Twitteraccount. Dat meldt Ars Technica.

[related_article id=”158578″]

Alle sites News International onbereikbaar
LulzSec slaagde er ook in om de DNS-server van News International offline te halen. Hierdoor waren alle websites van het concern tijdelijk ontoegankelijk. De problemen zijn intussen wel opgelost en ook The Sun is weer normaal toegankelijk.

Rupert Murdoch verschijnt vandaag voor een commissie van het Lagerhuis om te worden ondervraagd over zijn rol in het afluisterschandaal rond News of the World. Ook zijn zoon James Murdoch en Rebekah Brooks, de vroegere hoofdredacteur van NotW, worden door de commissie verhoord.

LulzSec haalde de afgelopen maanden bijna dagelijks het nieuws met aanvallen op internationale bedrijven en overheden. Eind juni wierp de groepering, opgejaagd door politie en concurrerende hackers, de handdoek in de ring maar nu zijn ze dus terug.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business