Nieuws

Waalse kranten weer in Google

Google gaat opnieuw pagina’s van de Franstalige en Duitstalige Belgische kranten opnemen in haar zoekresultaten.

De Amerikaanse zoekmachine heeft naar eigen zeggen garanties gekregen om gerechtelijke dwangsommen te vermijden. De rechter had immers een verbod uitgesproken om inhoud van de kranten over te nemen in Google News. Google heeft dat verbod op de meest strikte manier geïnterpreteerd en meteen ook alles van de kranten uit de zoekresultaten verwijderd.

Bijgelegd
Intussen heeft google met Copiepresse gepraat, de organisatie boven alle Frans- en Duitstalige kranten. “Wij zijn verheugd dat Copiepresse ons verzekeringen heeft kunnen geven op basis waarvan wij hun websites opnieuw kunnen opnemen in de zoekindex, zonder dat wij het risico lopen op boetes voortvloeiend uit het gerechtelijk bevel. We zullen dit dan ook zo snel mogelijk doen”, zegt Google.

[related_article id=”158901″]

Volgens Google is het nooit hun wens geweest om de websites te verwijderen uit hun index. Ze wilden naar eigen zeggen alleen het gerechtelijke bevel opvolgen totdat Copiepresse zich uitsprak.

Heel dit verhaal van Google en de krantenuitgevers doet wat denken aan een andere aanvaring in 2007. Toen vonden dezelfde kranten dat Google het archief van de kranten niet mocht weergeven. Toen heeft google ook een tijdje alle kranten uit de zoekresultaten verwijderd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business