Nieuws

FBI arresteert leden Anonymous

De FBI heeft veertien vermeende leden van Anonymous gearresteerd die betrokken zouden geweest zijn bij de DDoS-aanvallen op PayPal eind vorig jaar.

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie meldt in een persbericht de arrestatie van veertien personen op verdenking van medeplichtigheid aan de DDoS-aanvallen op het online betalingssysteem PayPal; twee personen werden gearresteerd die zich schuldig hadden gemaakt aan andere cyberaanvallen.

De aanvallen op PayPal waren een wraakactie omdat de uitbetalingen aan klokkenluiderssite Wikileaks gestaakt werden. Bijna alle verdachten zijn mannen tussen de 20 en 42 jaar oud. In Europa werden arrestaties verricht in Groot-Brittannië en in Nederland.

Ook arrestaties in Nederland
Volgens Fox News een 16-jarige hacker met het pseudoniem Tflow aangehouden in Londen. Hij wordt gelinkt aan de hackersgroepering LulzSec. De FBI maakt ook melding van vier arrestaties in Nederland maar het is nog onduidelijk waar ze juist van verdacht worden. Het persbericht spreekt enkel van cybercriminaliteit.

Eind vorig jaar werd al een Nederlandse tiener gearresteerd die betrokken zou geweest zijn bij de DDoS-aanvallen die Anonymous op de website van MasterCard uitvoerde. Vorige maand nog beweerde de Spaanse politie enkele kopstukken van Anonymous te hebben opgepakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business