Nieuws

Deutsche Telekom heeft belangstelling in Belgacom

De Duitse telecomreus Deutsche Telekom wil weten of de Belgische staat haar belang verkoopt in de Belgische telecomoperator Belgacom. Dat bericht de krant Le Soir. Toch kan het dossier niet onderzocht worden, schrijft de krant, omdat de regering in lopende zaken is.

Volgens Le Soir zou de Belgische politieke crisis er niet toe leiden dat geïnteresseerde kandidaten voorbijgaan aan Belgacom. Deutsche Telekom en een zakenbank zouden begin dit jaar al het terrein verkend hebben.

Le Soir schrijft dat de Duitse groep niet afgewezen werd, maar aangeraden werd om de vraag opnieuw te stellen als de politieke toestand in België opgeklaard is en de regering het dossier wel kan behandelen.

Volgens de Franstalige krant zou er vanuit Vlaanderen weinig politieke tegenstand zijn tegen een verkoop van (een deel van) de Belgacomparticipatie. De Franstalige socialisten van de PS zouden zich wel ‘zeer terughoudend’ tonen. Maar de tijden veranderen, en zelfs daar zou men nu bereid zijn om het taboe los te laten, klinkt het. Beter nu verkopen tegen een goede prijs dan het risico nemen dat de waarde van Belgacom daalt, is de redenering.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business