Nieuws

Belgacom-baas in beschuldiging gesteld

Belgacomtopman Didier Bellens is in beschuldiging gesteld in een onderzoek naar de verkoop van terreinen tussen de Nationale Loterij en Belgacom. Dat schrijft La Libre Belgique.

Heel de affaire heeft niets te maken met de werking van Belgacom of met de klanten. Het is een onderzoek van het gerecht van Charleroi naar gemanipuleer door Edmée De Groeve, een voormalig voorzitter van Charleroi Airport en ook voormalig voorzitter van de raad van bestuur van de Nationale Loterij en de NMBS.

In die zaak werd Bellens al drie maanden en drie weken geleden ondervraagd door de speurder. Bellens is ook in beschuldiging gesteld door de onderzoeksrechter voor een verdachte verkoop van gebouwen tussen de Nationale Loterij en Belgacom. Na de zomer zou de zaak voor de correctionele rechtbank komen.

N-VA vraagt uitleg
De N-VA wil tekst en uitleg van minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) en minister van Financiën Didier Reynders (MR) over de gevolgen van de inbeschuldigingstelling van de Belgacom-topman. De partijfractie in de Kamer heeft daarvoor de dringende bijeenroeping gevraagd van de commissies Infrastructuur en Financiën.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business