Nieuws

Fiddler 2.3.4.5

W [download_file] il je wel eens weten welke gegevens er in realtime worden uitgewisseld tussen je browser en het internet? Fiddler vertelt het je.

Fiddler is een zogenoemde web debugging proxy die al het http- en zelfs https-verkeer tussen je pc en het internet logt. Dat laatste is mogelijk met behulp van een man-in-the-middle-constructie die Fiddler via een eigen https-certificaat weet op te zetten.
De tool laat zich best makkelijk bedienen. Het kan bijvoorbeeld volstaan het programma op te starten om automatisch alle http-verzoeken en -antwoorden in chronologische volgorde te zien verschijnen.
Dat kan best leerzaam zijn, al was het maar om vast te stellen dat elke letter die je in de gecombineerde adres- en zoekbalk intikt (van Chrome of IE9), standaard meteen naar de ingestelde zoekmachine wordt doorgestuurd.
Ook voor gevorderden
Dat is natuurlijk nog maar de ‘oppervlakkige’ kant van Fiddler. Gevorderde gebruikers kunnen er namelijk veel meer uithalen. Het is bijvoorbeeld mogelijk bepaalde items weg te filteren of handmatig verzoeken aan te passen alvorens ze echt naar de webserver worden gestuurd. Dat kan via de Request Builder.
Ook kan je de ingebouwde AutoResponder activeren: Fiddler zorgt er dan voor dat onder bepaalde omstandigheden of voorwaarden vroeger gegenereerde antwoorden opnieuw worden doorgestuurd.
Afhankelijk van de geselecteerde items kan je die ook op verschillende manieren laten interpreteren en weergeven, waaronder Textview, ImageView, HexView, WebView, Raw, XMl, JSON enzovoort.
Taartdiagram
Een statistische module stelt je ook in staat om de werkelijke prestatie van bepaalde connecties te meten en in een taartdiagram uit te zetten.
Op de website kan je tevens terecht voor een aantal gespecialiseerde add-ons. Enkele voorbeelden: een syntax-highlighting add-on (met name interessant voor webontwikkelaars), StressStimulus (om na te gaan in hoeverre webapplicaties tegen overmatig verkeer bestand zijn) en Gallery (dat alle afbeeldingen toont in geselecteerde verbindingssessies).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business