Nieuws

LulzSec-hacker bezit 750.000 wachtwoorden

Op de computers van de Britse LulzSec-hacker die vorige week werd gearresteerd zijn 750.000 gestolen wachtwoorden aangetroffen.

De 18-jarige Jake Davis, die op het internet bekend is onder de schuilnaam Topiary, gebruikte volgens The Telegraph een thuisnetwerk van zestien computers. Daarop trof de politie de inloggegevens van ongeveer 750.000 personen aan.

Bewijsmateriaal
Ook bezat de tiener enkele kladversies van een vals artikel waarin mediamagnaat Rupert Murdoch dood werd verklaard. LulzSec hackte enkele weken geleden de websites van de krant The Sun, die in handen is van Murdoch, en plaatste het valse nieuwsbericht over de dood van de magnaat op de voorpagina.

Davis wordt ervan verdacht de woordvoerder van de hackersbewegingen LulzSec en Anonymous te zijn en deelgenomen te hebben aan cyberaanvallen. Aanvankelijk heerste er twijfel of de gearresteerde Brit de echte Topiary is. Maar het nieuwe bewijsmateriaal doet vermoeden van wel.

De hacker is momenteel vrij op borgtocht. Hij heeft een internetverbod en mag zijn huis niet verlaten tussen tien uur ’s avonds en zeven uur ’s morgens. Op 30 augustus moet hij opnieuw voor de rechter verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business